Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na pisti

Otmica zrakoplova u Meksiku završila bez žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmica zrakoplova sa 104 putnika i članova posade otetog na pisti zračne luke u Meksiko Cityju, završila je mirno i bez posljedica. Otmičari su sve putnike pustili na slobodu.

Tri otmičara koji se nalaze u Boeingu 737 kompanije Aeromexico, prijete aktiviranjem eksploziva u zrakoplovu te zahtijevaju razgovor s meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom. Incident se dogodio oko 13.40 sati po lokalnom vremenu, po dolasku zrakoplova iz Cancuna.

Meksička televizija navodi da su otmičari navodno Kolumbijci ili Bolivijci. Meksički predsjednik Calderon u trenutku otmice zrakoplova zatekao se u predsjedničkom hangaru istog aerodroma, spremajući se za odlazak, no saznavši za otmicu, otkazao je planirani let. Otmičari su u međuvremenu počeli puštati dio putnika iz zrakoplova.

'Bilo je vrlo teško, ali pilot nam je rekao da ostanemo mirni', rekla je meksičkim medijima jedna od puštenih putnica na otetom letu iz Cancuna. Dodala je kako trojica otmičara nisu progovorila niti riječi tijekom 45-minutnog leta do Meksiko Cityja. 'Bili smo uplašeni. No, čim smo se umirili situacija se smirila. Čim smo sletjeli okružila nas je federalna policija', ispričala je druga putnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene