Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksička vojska ubila je 15 članova narko bande u sukobu koji se je dogodio u utorak na zapadu zemlje u gradu Taxco, koji je poznata turistička destinacija.


Do sukoba je došlo kada su vojnici htjeli pretražiti jednu kuću u gradiću Taxco za koju se sumnjalo da služi kao sklonište narko banditima. Članovi bande prvi su zapucali na vojnike, koji su uzvratili istom mjerom. U pucnjavi koja je trajala 40 minuta poginulo je 15 članova narko bande. Ministarstvo obrane priopćilo je da nitko od vojnika nije stradao u pucnjavi. Također, zaplijenjeno je 20 komada vatrenog oružja i dvije eksplozivne naprave.

Vezani članci Slika nije dostupna Meksiko: Oteli devet policajaca, preživio jedan Slika nije dostupna Narko obračun: S mosta visjela obezglavljena i osakaćena tijela

Dan ranije u meksičkoj saveznoj državi Michoacan, snažnom uporištu narko bandi, ubijeno je 12 policajaca koji su upali u zasjedu.

>> Meksiko: 29 mrtvih u pucnjavi u zatvoru

Otkad je meksički predsjednik Felipe Calderon prije četiri godine pokrenuo borbu protiv narko dilera u sukobima je poginulo više od 23 tisuće ljudi. (Hina)