Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plaćeni ubojice, za koje se vjeruje da su članovi narko-kartela, ubili su u meksičkoj državi Michoacan 10 policajaca, a u sukobu u meksičkom zatvoru poginulo je 17 zatvorenika u meksičkom ratu oko trgovine drogom koji ne jenjava.


Skupina naoružanih muškaraca blokirala je autocestu u zapadnoj državi Michoacan i otvorila vatru na konvoj savezne policije, pri čemu je 10 policajaca smrtno stradalo, a nekoliko ih je ranjeno. U pucnjavi je ubijeno i nekoliko napadača.

Michoacan, država iz koje potječe predsjednik države Felipe Calderon, često je poprište sukoba narko-kartela, među kojima je jedan od najjačih meksičkih kartela koji djeluje pod nazivom 'La Familia'.

Vezani članci Slika nije dostupna Darko Šarić iz Afrike prebjegao u Latinsku Ameriku? Slika nije dostupna VIDEO: Pogledajte izručenje nekad moćnog narkobosa Felixa

Calderon je, došavši na predsjedničku dužnost u prosincu 2006. pokrenuo rat protiv narko-kartela i trgovaca drogom. Od tada su u sukobima diljem Meksika poginule 23.000 ljudi, uglavnom raspačivača droge i policajaca.

>> Meksiko: U grobnici pronađeno 55 tijela

>> Meksiko: Ubijeno osmero mladih ispred noćnog kluba

>> Meksiko: Oteti s vjenčanja, mučeni i na kraju ubijeni

Istodobno su se u zatvoru u pacifičkoj državi Sinaloa sukobili članovi suprotstavljenih klanova, pri čemu je ubijeno najmanje 17 zatvorenika, izvijestio je glasnogovornik policije Martin Gastelum. Sinaloa je uporište najtraženijeg šefa najjačeg meksičkog narko-kartela Joaquina 'Shortyja' Guzmana. (Hina)