Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladoženja i rođaci

Meksiko: Oteti s vjenčanja, mučeni i na kraju ubijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri muškarca su pronađena mrtva i to u prikolici kamiona u meksičkom gradu Ciudad Juarez. Oni su u petak bili oteti s vjenčanja.

Među otetima su bili mladoženja Rafael Morales, njegov brat Jaime i njihov ujak Guadalupe. Sva pronađena tijela su pokazivala znakove mučenja', rekao je Jacinto Seguro, glasnogovornik lokalne policije. Ime četvrtog otetog još nije poznato, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli Tonči Prodan, stručnjak za sigurnost velika međunarodna akcija Dileri pali u Splitu, stručnjak za Dnevnik Nove TV: "Traži se u prvom redu droga, novac, oružje, isprave..."

'Rafael Morales je bio građanin SAD-a. Prebivalište mu je u La Mesi, u Novom Meksiku. I ostali bi također mogli biti naši građani. Zbog toga smo ponudili pomoć lokalnoj i federalnoj policiji u Meksiku. No, nitko od nas do ovog trenutka nije ništa zatražio', rekao je specijalni agent Andrea Simmons iz teksaškog FBI-ovog ureda u El Pasu.

Muškarci su oteti nakon što je naoružani muškarac upao u crkvu i to usred ceremonije vjenčanja. 'Jedan je muškarac tom prilikom ubijen. Nije još jasno je li sve ovo povezano s ratom oko droge ili se radi o obračunu bandi', dodao je Carlos Gonzales, glasnogovornik Tužilaštva u pokrajini Chihuahua.  Ciudad Juarez je inače grad pun nasilja. Samo prošle je godine u ratu zbog droge ubijeno više od 2.600 osoba. Najmanje 870 osoba je ubijeno ove godine.

Vojska pronašla ogromne količine oružja

Samo jučer su meksički vojnici pronašli ogromne količine oružja u kampu, kojeg koriste krijumčari droge u pokrajini Nuevo Leon. Tijekom upada došlo je i do pucnjave, u kojoj je ubijen jedan osumnjičeni, javlja Reuters. Vojnici su pronašli i devet vozila opremljenih radiom, a unutra su se nalazile i vojne uniforme. Među zaplijenjenim oružjem se nalazilo preko 130 pušaka dugog dosega, minobacači, barem jedan bacač rakete, kutija granta i oko stotinu komada streljiva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene