Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najtraženija 24 dilera

Meksička policija uhvatila narkobosa zvanog 'Barbie'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksičkoj policiji u ruke je pao jedan od najtraženijih narkobosova, 37-godišnji Edgar Valdet Villareal, zvan Barbie.

Valdez Villareal neuobičajen je narkobos, potječe iz dobre teksaške obitelji više srednje klase, piše APTN. Nadimak Barbie dobio je u srednjoj školi zbog plave kose i očiju, a dodijelio mu ga je trener američkog nogometa. Karijeru dilera započeo je bezazlenom preprodajom marihuane na ulicama Lerada, a vrlo brzo postao je itekako uspješan u narko krugovima. Meksičke vlasti godine 2009. uvrstile su ga na listu od 24 najtraženija dilera i raspisale nagradu od preko dva milijuna dolara za pomoć pri njegovom uhićenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Subotica U Srbiji uhićen Hrvat: Pronašli mu drogu, a otprije je poznat po maltretiranju i nasilju Uhićeni diler Na jedrilici S gotovo tri tone kokaina pao 70-godišnji narkobos iz Srbije, stručnjak poručuje: "Čini mi se da je akcija prerano prekinuta"

>> Meksiko: U 40-minutnoj pucnjavi ubijeno 15 članova narko bande

>> Meksiko: 11 mrtvih u sukobu vojske i narkobande

Valdez vodi vlastiti kartel, a njegova banda organizira otmice i ubojstva te regrutira operativce iz redova policije, vojske i specijalnih agenata. Državno odvjetništvo Meksika izvijestilo je kako su Valdeza uhitile lokalne vlasti. Smatraju kako u rukama sada imaju jednu od ključnih osoba meksičke narko scene.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene