Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksičkoj policiji u ruke je pao jedan od najtraženijih narkobosova, 37-godišnji Edgar Valdet Villareal, zvan Barbie.


Valdez Villareal neuobičajen je narkobos, potječe iz dobre teksaške obitelji više srednje klase, piše APTN. Nadimak Barbie dobio je u srednjoj školi zbog plave kose i očiju, a dodijelio mu ga je trener američkog nogometa. Karijeru dilera započeo je bezazlenom preprodajom marihuane na ulicama Lerada, a vrlo brzo postao je itekako uspješan u narko krugovima. Meksičke vlasti godine 2009. uvrstile su ga na listu od 24 najtraženija dilera i raspisale nagradu od preko dva milijuna dolara za pomoć pri njegovom uhićenju.

>> Meksiko: U 40-minutnoj pucnjavi ubijeno 15 članova narko bande

Vezani članci Rodrigo Alves Lako bismo ga zamijenili za atraktivnu plavušu, ali on je donedavno bio muškarac koji je poželio biti žena Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Pao diler u Splitu: Uz drogu, u stanu mu našli bombu i streljivo

>> Meksiko: 11 mrtvih u sukobu vojske i narkobande

Valdez vodi vlastiti kartel, a njegova banda organizira otmice i ubojstva te regrutira operativce iz redova policije, vojske i specijalnih agenata. Državno odvjetništvo Meksika izvijestilo je kako su Valdeza uhitile lokalne vlasti. Smatraju kako u rukama sada imaju jednu od ključnih osoba meksičke narko scene.