Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucali na vojni konvoj

Meksiko: 11 mrtvih u sukobu vojske i narkobande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest osoba poginulo je na sjeveru Meksika u sukobu vojske i pripadnika narkobande u četvrtak kasno navečer, priopćila je meksička vojska.

Naoružani muškarci zapucali su na vojni konvoj u Santiagu Papasquiaru u državi Durangu, priopćila je vojska. Nekoliko napadača, za koje se pretpostavlja da su članovi narkokartela, uspjelo je pobjeći. Više od 28.000 ljudi poginulo je u sukobima zbog droge u Meksiku otkako je predsjednik Felipe Calderon preuzeo dužnost u prosincu 2006.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Calderon je u četvrtak zatražio od guvernera država veću potporu u borbi s organiziranim kriminalom i krijumčarenjem droge.

Potpora savezne vlade u Calderonovu ratu protiv krijumčara droge često nije dovoljna zbog toga što većinu saveznih država predvode guverneri koji ne pripadaju Calderonovoj vladajućoj stranci. Zadnjih tjedana političari i bivši predsjednik Vicente Fox predlagali su legalizaciju trgovine drogom kako bi se srušile cijene i nezakonita trgovina učinila manje unosnom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene