Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ustvrdio je u izjavi za televiziju da će krivci za napad na novinara dnevnika Kommersant biti kažnjeni bez obzira na status ili zasluge u društvu.


'Umiješani u taj zločin bit će kažnjeni neovisno o tomu kakav status uživaju, kakav položaj imali u društvu ili zasluge', rekao je ruski predsjednik u razgovoru s novinarima službenog lista Rosiskaja Gazeta. Oleg Kašin, novinar ruskog dnevnika Kommersanta, u ponedjeljak je još u induciranoj komi u koju su ga liječnici uveli pošto je u petak divljački napadnut. Istraga upućuje da je motiv napada njegov profesionalni rad i angažiranost za civilne udruge. U međuvremenu je u Rusiji pretučen još jedan novinar, Anatolij Adamčuk. (Hina)

Vezani članci Turski novinar Can Dundar Novinar osuđen na više od 27 godina zbog optužbi za špijunažu i pomaganje terorističkoj organizaciji Trenutak kada je novinar upao na sastanak ministara obrane EU 'Probio' sigurnosni PIN pa upao na povjerljivi sastanak ministara obrane: "Ups, evo odmah odlazim"

>> Medvedev proglasio izvanredno stanje