Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemska je, čini se, plodno tlo za pokušaj emancipacije baš svakojakih sloboda. Naime, tamošnji bolesnici od medicinskih sestara traže i seksualnu njegu. One su, naravno, protiv toga.


Sindikat medicinskih sestara u toj zemlji pokreće nacionalnu kampanju protiv zahtjeva pacijenata za seksualnom njegom, za koju oni smatraju da bi trebala biti 'standardni dio' svake njege bolesnika, prenosi Reuters. Kampanju je sindikat NU'91 nazvao 'Ovdje vučem granicu', a pokrenuta je nakon što su zaprimili žalbu 24-godišnje medicinske sestre, koja se žalila kako 42-godišnji invalid od nje traži i seksualnu njegu, kao dio standardne njege oko pacijenta.

Vezani članci Amsterdam Nizozemska uvodi promjenu u osobne iskaznice: "Građani moraju moći oblikovati svoj vlastiti identitet i živjeti u slobodi" Pride, ilustracija Nizozemska otkrila kampove za ''konverzijsku terapiju'' homoseksualaca

Mlada medicinska sestra je navodno i sama svjedočila kako druge medicinske sestre spomenutom muškarcu daju i seksualnu njegu. No, kad je ona odbila učiniti isto, navedeni pacijent ju je pokušao otpustiti, zbog neadekvatnog pružanja medicinske njege. 'Takvo što nije dio našeg posla', ističe sindikat. Slučaj je prijavljen i policiji.