Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Adam Lanza, 20-godišnji Amerikanac, koji je nemilosrdno pobio 20 djece i 7 odraslih u osnovnoj školi u gradiću Newtown, navodno je bio opsjednut igranjem nasilnih videoigrica, pa istražitelji sumnjaju, kako je scenarij iz virtualnog tragično prenio u realni svijet.


Policijski istražitelji sumnjaju, kako je neprestano igranje nasilnih videoigrica potaknulo 20-godišnjeg Adama Lanzu na kopiranje takvog scenarija prilikom nemilosrdnog pokolja 20 djece i šest učitelja u Osnovnoj školi Sandy Hook u gradiću Newtown. 

Adam Lanza imao na desetke nasilnih igrica

Vezani članci Slika nije dostupna Newtown: Od danas ponovno nastava u školama Slika nije dostupna Što su djeca ispričala nakon bijega od pomahnitalog ubojice

Tijekom pretrage kuće u kojoj je Lamza živio s majkom Nancy, koja je pala kao njegova prva žrtva tog 10. prosinca prošle godine, istražitelji su otkrili desetine, ako ne i na stotine nasilnih videoigrica, izvjestio je Daily News. Na tisuće dolara vrijedne igrice pronađene su u domu masovnog ubojice, koji je koristio vatreno oružje u svom ubojitom pohodu, kojim je na koncu presudio i samom sebi.

>> Nakon pokolja u Newtownu, velika većina Amerikanaca za jaču kontrolu oružja

Lanza igrao i 'Call of Duty'

Istražitelji pokušavaju otkriti sve Lamzine navike i 'ući' u njegov način razmišljanja, jer nisu mogli istražiti njegov kompjutor - Lamza ga je uništio prije krvavog pohoda. Ubojica je imao dijagnosticiran Aspergerov sindrom, a obiteljski su ga prijatelji opisali kao 'usamljenog mladića, koji se uglavnom povlačio u sobu i satima, ponekad i danima igrao nasilne videoigrice.' Jedna od pronađenih videoigrica je i popularna 'Call of Duty', koju se i ranije povezivalo s oružanim nasiljem među mladima u Americi.

Krvoločan zločin

Podsjetimo, procjenjuje se kako je 20-godišnji Adam Lanza u ovom krvavom masakru u saveznoj državi Connecticut, prilikom ubojstva dvadesetero djece i sedam odraslih, ispucao više od 100 metaka, prije nego je presudio i samom sebi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook