Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubila ih policija?

Nestalo 43 studenta: Otkrivena masovna grobnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog moguće povezanosti sa slučajem nestalih studenata, naloženo je uhićenje gradonačelnika Iguale, Jose Luisa Albrace i njegovog šefa za sigurnost, no oni su u bijegu.

Masovna grobnica otkrivena je u subotu u Meksiku, u predgrađu grada Iguale, gdje je 27. rujna ove godine nestalo 43 studenata, javlja BBC.

Tek se treba forenzičkim metodama utvrditi je li riječ o studentima. Svi su bili studenti pedagogije, a krenuli su na prosvjed za prava učitelja. Policija ih je presrela i pucala na njihove autobuse te je tom prilikom ubijeno šest osoba. Posljednji put svjedoci su vidjeli studente kada ih je policija na silu utrpavala u svoja vozila. Neki su studenti uspjeli pobjeći i još uvijek se boje za svoje živote.

S pucnjavom se povezuju 22 policajca, a državni tužitelj izjavio je kako bi, jednako kao i njihovi nadređeni, mogli biti povezani s kriminalnim bandama. Zbog moguće povezanosti sa slučajem nestalih studenata, naloženo je uhićenje gradonačelnika Iguale, Jose Luisa Albrace i njegovog šefa za sigurnost, no oni su u bijegu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Meksiko: Uhićen narkobos za kojeg je SAD nudio 5milijuna dolara nagrade

Iguala se nalazi 200 kilometara od glavnog grada, Mexico Cityja. Grobnica je otkrivena pomoću anonimne dojave. Još nije poznato koliko je točno tijela u njoj, no rodbina nestalih studenata već pristiže u Igualu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene