Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maroko ozbiljno shvaća prijetnje al-Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maroko ozbiljno shvaća nove prijetnje druge osobe al-Qaide, Aymana al-Zawahirija, koji je objavio rat režimima Magreba i njihovim američkim, francuskim i španjolskim saveznicima.

"Kao što smo uvijek naglašavali, vjerujem da je teroristička prijetnja stalna i o njoj stalno treba voditi računa. Nećemo zanemariti nijednu opasnost", rekao je marokanski ministar unutrašnjih poslova Chakib Benmussa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dokaz pronađena audio izvješća Rusija optužuje Gruziju da pomaže Al-Qaidu u Čečeniji Slika nije dostupna Ministrica domovinske sigurnosti tvrdi: 'Teroristi skloni Al-Qaidi su ovdje, u SAD-u'

U snimci jedne islamističke web stranice u subotu desna ruka Osame bin Ladena je pozvao narode Magreba da se ujedine pod zastavom islama i džihada protiv Sjedinjenih Država, Francuske i Španjolske kao i na čišćenje njihovih zemalja od robova Zapada, čim je aludirao na čelnike Libije, Tunisa, Alžira, i Maroka.

Sjevernoafrički ogranak al-Qaide preuzeo je odgovornost za
samoubilački atentat u rujnu u Alžiru u kojem je ranjeno devet osoba.

Posljednjih godina je u Magrebu izvedeno nekoliko atenata, koje se pripisuje al-Qaidi, posebice samoubilački napad kamionom-bombom u kojem je u travnju 2002. na otoku Djerba u Tunisu ubijena 21 osoba kao svibnju 2003. u Casablanci ubijeno 45 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene