Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ga slovenski parlament

Marjan Šarec potvrđen za mandatara nove slovenske vlade

Marjan Šarec (Foto: AFP)
Marjan Šarec (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Marjan Šarec (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Slovenski parlament izabrao je u petak Marja Šarca za mandatara nove vlade.

Donedavnog gradonačelnika male općine Kamnik i profesionalnog glumca tajnim je glasovanjem poduprlo 55 od 90 zastupnika u Državnom zboru.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Slika nije dostupna Glasanje sljedeći tjedan Slovenija: Cerarova ministarska lista poslana u parlament

Trideset i jedan je bio protiv, a jedan glasački listić bio je nevažeći.

Lista Marjana Šarca (LMŠ) sklopila je koaliciju sa socijaldemokratima (SD), Strankom modernog centra (SMC), Strankom umirovljenika (DESUS) te strankom SAB bivše peremijerke Alenke Bratušek.

Za Šarca su glasala i dva zastupnika manjina te stranka Ljevica (L), koja neće ulaziti u vladu, ali će vladu podržavati u parlamentu.

Šarec je prije glasanja najavio da mu je prioritet sređivanje stanja u zdravstvu, da će nastaviti politiku uključivanja Slovenije u najuži dio zemalja EU integracije i da će se zalagati za dobre odnose sa susjedima.

Mandatar u roku od 15 dana mora parlamentu predložiti buduće ministre o kojima bi se trebalo glasati sredinom idućeg mjeseca. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene