Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njezinoj teti zamijeraju što ublažava ideologiju, no ona je sasvim drugačija.


Dok je Marine Le Pen slavila pobjedu svoje Nacionalne Fronte na jučerašnjem prvom krugu regionalnih izbora u Francuskoj, njezina nećakinja Marion Marechal-Le Pen postala je nova ikona francuske desnice.

Vezani članci Francuska, poplave Dio Francuske u blokadi: Poplavljene ceste, zatvorene škole, na terenu 900 vatrogasaca Taksi, ilustracija ''Nelojalna konkurencija'': Uber Francuska mora isplatiti više od 180.000 eura moralne odštete

Ova 25-godišnjakinja u parlament je bila izabrana s 22 godine, a stručnjaci kažu kako je, ideološki, slika i prilika svog djeda, osnivača Nacionalne Fronte, Jean-Marie Le Pena.

Kako joj popularnost raste tako je na najboljem putu da zasjeni svoju tetu Marine Le Pen koje je puno manje naginje krajnjoj desnici od svoje sve popularnije nećakinje.

Marion se nalazi u središtu mnogih prosvjeda protiv gay brakova zazivajući ono što ona naziva 'tradicionalnom obitelji'. Jednako tako, inzistira da svi, uključujući i francuske građane islamske vjeroispovijesti, da prihvate 'pravi francuski identitet' koji je ukorijenjen u kršćanstvu.

Nacionalna fronta vodi na francuskim regionalnim izborima

Jedino po čemu se razlikuje od svog djeda jest činjenica da se ona u svojoj ideologiji ne vodi za antisemitizmom, kažu stručnjaci, a nedavno je francuskog premijera, inače člana Socijalističke stranke, nazvala 'moronom'.

Marion pokušava evocirati i mit o 'staroj Francuskoj' često se pozivajući na nacionalne heroje poput Ivane Orleanske.

Otkako je prije 3 godine postala zastupnica u parlamentu stvorila je jako uporište među mladim radikalima, ali i starijim pristašama stranke koji su nezadovoljno što njena teta, Marine Le Pen, ublažava ideologiju.

U ovom trenutku vjeruje se kako bi Marine Le Pen mogla predvoditi bitku u predsjedničkoj kampanji 2017. godine, no, ukoliko mlada Marion osvoji očekivanu većinu u regiji Provence–Alpes–Cote d’Azur upravo bi ona mogla za dvije godine zasjesti na čelo države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook