Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za vlast

Marine Le Pen najavila pobjedu i zamrznula funkciju predsjednice FN

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja francuske krajnje desnice na predsjedničkim izborima Marine Le Pen, koja se kvalificirala za drugi krug, izjavila je u ponedjeljak navečer da "oni mogu pobijediti i da će pobijediti" te ujedno najavila da privremeno zamrzava dužnost predsjednice Nacionalne fronte.

Najavljujući na tv France 2 svoju pobjedu na izborima Le Pen je objavila da privremeno napušta mjesto predsjednice Nacionalne fronte kako bi se posvetila okupljanju Francuza prije drugog izbornog kruga te je napala svog protivnika najavom da će "uskoro rastjerati maglu koja okružuje njegov program".

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Iz minute u minutu Nakon odgovora DP-a na poziv u koaliciju oglasio se i Grmoja: "Pokažite da niste ispostava HDZ-a" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Komentirajući ispitivanje za drugi krug, koji Emmanuelu Macronu daje 60 posto glasova prema 40 u njezinu korist, ona je dodala da "je malih deset posto glasova ostvarivo".

"Ništa u Macronovom planu ni u njegovom ponašanju ne pokazuje ni najmanji dokaz ljubavi za Francusku", ustvrdila je čelnica ekstremne desnice.

Macron se u svom govoru nakon prvog kruga izbora predstavio kao kandidat domoljuba protiv nacionalista.

"Ja sam kandidatkinja zaštite Francuza", rekla je Le Pen i dodala da se nada najvećem mogućem okupljanju domoljuba protiv predstavnika globalizacije.

Ona je ocijenila da izbori 7. svibnja predstavljaju neku vrstu referenduma u kojem Francuzi biraju između "Francuske ili ... drugog, nestajanja, iščeznuća Francuske". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene