Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša britanska premijerka

Margaret Thatcher operirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher, prva žena izabrana na čelno mjesto u britanskoj vladi, u bolnici je i oporavlja se od operacije kojom joj je uklonjena izraslina na mjehuru, objavio je u petak izvor blizak obitelji bivše britanske premijerke.

Nakon što je ranije tijekom tjedna osjetila bolove u predjelu mjehura 87-ogodišnja Thatcher dospjela je u bolnicu gdje je podvrgnuta minimalno invazivnoj operaciji, kazao je Tim Bell, zadužen za odnose s javnošću, čovjek koji je nekada bio zadužen za stvaranje imidža čuvene "željezne lady".
"Operacija je u potpunosti uspjela. Ona se sada oporavlja u bolnici i čim se oporavi otići će kući", rekao je Bell. Thatcher će, prema najavama, ostati u bolnici još nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

>> Vizija Margaret Thacher: U trećem svjetskom ratu od Hrvatske bi ostao samo nuklearni pepeo

Margaret Thatcher
, premijerka Velike Britanije od 1979. do 1990. i jedina žena do sada toj dužnosti, odstupila je 1990. godine. Tijekom 11 godina na čelu vlade zagovarala je politiku slobodnog tržišta, suprotstavljala se sindikatima i privatizirala brojne državne tvrtke izazivajući polariziranje birača.

Godine 1982. vodila je zemlju u ratu s Argentinom oko Falklandskog otočja te bila bliska s tadašnjim američkim predsjednikom Ronaldom Reaganom. Odstupila je s mjesta premijera pod pritiskom vlastite Konzervativne stranke.

Thatcher je 2001. i 2002. pretrpjela niz blažih moždanih udara, nakon čega se povukla iz javnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene