Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo transrodno dijete u Argentini

Manuel postao Luana sa samo 6 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već sa četiri godine, Manuel je tražio da ga zovu novim imenom - Luana.

Šestogodišnja djevojčica, rođena kao dječak, postala je prvo transrodno dijete u Argentini koje je i službeno promijenilo svoj identitet, javlja Telegraph.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Luana, poznata i kao Lulu, rođena je kao Manuel te je najmlađa osoba koja je profitirala od liberalnog argentinskog zakona o promjeni spola.

Guverner Buenos Airesa Daniel Scioli odobrio je Lulin zahtjev za promjenu imena nakon što mu je Lulina majka Gabriela poslala pismo u kojem objašnjava kako se Manuel identificirao kao djevojčica od trenutka kad je počeo pričati te je već sa četiri godine inzistirao da ga zovu novim imenom.

'Prihvativši kako moj sin nije sin kojeg sam rodila, već djevojčica, prihvatila sam i njen identitet i stala na njenu stranu', kaže majka.

Lulin zahtjev prošle je godine odbijen zbog njene dobi, a prema pisanju argentinskih medija ove je godine postala prvo dijete koje je promijenilo svoj identitet administrativnim procesom bez sudskog procesa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene