Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio 58 ljudi

Manijak iz Las Vegasa živio tajni život, moguće da je imao pomagača u napadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač iz Las Vegasa Stephen Paddock proveo je "više desetljeća nabavljajući oružje i municiju i vodeći tajni život" prije nego što je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu, otkrio je šerif Joseph Lombardo, a prenosi dpa u četvrtak.

Šerif je na konferenciji za medije u srijedu na kojoj je izvijestio o novim saznanjima opisao 64-godišnjeg napadača kao "uznemirujućeg i opasnog", te je otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1600 okvira streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nije oproštajna poruka" U sobi monstruma iz Las Vegasa pronađen tajanstven komad papira, no policija ne otkriva sadržaj Slika nije dostupna Slika koja priča svoju priču Identificiran heroj s fotografije koji je tijekom pokolja u Las Vegasu svojim tijelom zaštitio djevojku od kiše metaka

Lombardo je izjavio da je u "pedantno planiranom" napadu ozlijeđeno 489 ljudi, što je pad ranije brojke od više od njih 500, piše dpa.

Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano uz ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja.

"Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć", istaknuo je na konferenciji za medije.

Posebni agent FBI-ja za Las Vegas Aaron Rouse naglasio je kako u slučaju da Paddock nije imao pomoćnika ne postoje dokazi da je riječ o terorističkom napadu.

Policija je na tri lokacije koje je pretražila pronašla skoro 50 komada oružja, a gotovo polovica pronađena je u hotelskoj sobi. Dvanaest pronađenih pušaka na sebi je imalo takozvane uređaje bump-stock koji ubrzavaju ispaljivanje metaka i time "glume" automatske puške, prenosi Reuters.

Istražitelji razmatraju postojanje mogućnosti da je Paddockova kupnja više od 30 komada oružja u listopadu 2016. bila potaknuta nekim događajem u njegovu životu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene