Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manekenke mlađe od 16 ne smiju na britanske modne piste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojkama mlađim od 16 godina ne bi smjelo biti dopušteno da izađu na modne piste tijekom Tjedna mode koji će se održati u rujnu u Londonu.

Povjerenstvo u kojem se nalaze manekenke, modni dizajneri i predstavnici modne industrije iznijelo je niz preporuka glede
poremećaja prehrane koje pogađa mlade te je, primjerice, predložilo, uvođenje najmanjeg indeksa tjelesne mase od 18,5 (oko 56 kilograma na visinu od 1,75) za dopuštenje izlaska na modnu pisti.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

U svom su izvješću stručnjaci savjetovali Britanskom savjetu za modu, koje organizira modni tjedna u rujnu, da pokuša utvrditi primjere poremećaja prehrane poput anoreksije među djevojkama koje će htjeti sudjelovati na revijama.

Barunica Denis Kingsmill, glasnogovornica povjerenstva, izrazila je "živu zabrinutost zbog činjenice da se djevojčice mlađe od 16 godina predstavljaju kao odrasle žene", te upozorila da "postoji visok rizik da ih se učini seksualnim objektima".

Konačno izvješće povjerenstva bit će predstavljeno u rujnu prije Tjedna mode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene