Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojkama mlađim od 16 godina ne bi smjelo biti dopušteno da izađu na modne piste tijekom Tjedna mode koji će se održati u rujnu u Londonu.


Povjerenstvo u kojem se nalaze manekenke, modni dizajneri i predstavnici modne industrije iznijelo je niz preporuka glede
poremećaja prehrane koje pogađa mlade te je, primjerice, predložilo, uvođenje najmanjeg indeksa tjelesne mase od 18,5 (oko 56 kilograma na visinu od 1,75) za dopuštenje izlaska na modnu pisti.

Vezani članci Putovanje u doba pandemije, ilustracija Ukinute gotovo sve mjere, premijer poziva na oprez: "Ovo je pravi trenutak, ali moramo biti oprezni. Virus je i dalje tu" Slika nije dostupna VIDEO Zbog obilne kiše poplavljene ulice Londona: "Nikad nisam vidio ovako nešto"

U svom su izvješću stručnjaci savjetovali Britanskom savjetu za modu, koje organizira modni tjedna u rujnu, da pokuša utvrditi primjere poremećaja prehrane poput anoreksije među djevojkama koje će htjeti sudjelovati na revijama.

Barunica Denis Kingsmill, glasnogovornica povjerenstva, izrazila je "živu zabrinutost zbog činjenice da se djevojčice mlađe od 16 godina predstavljaju kao odrasle žene", te upozorila da "postoji visok rizik da ih se učini seksualnim objektima".

Konačno izvješće povjerenstva bit će predstavljeno u rujnu prije Tjedna mode.