Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele biti lider

Jedina europska država koja je dopustila korištenje marihuane za osobnu upotrebu. Ipak postoje određena ograničenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malta je u utorak postala prva europska zemlja koja je dopustila ograničeni uzgoj i posjedovanje marihuane za osobnu uporabu.

Luksemburg je u listopadu objavio da ima slične planove, ali parlament to još nije odobrio. Malteški parlament zakon je odobrio s 36 glasova za i 27 protiv, a on dopušta odraslima na Malti posjedovanje do sedam grama marihuane i uzgoj do četiri biljke.

Osniva se i agencija koja će regulirati prodaju marihuane za osobnu uporabu, rekao je ministar za jednakost Owen Bonnici. Prodavat će je neprofitna udruženja.

Pušenje marihuane u javnosti ostaje nezakonito, a pušenje marihuane pred djecom kažnjavat će se s 300 od 500 eura. Bonnici je odbacio kritike da će zakon povećati korištenje droga.

"Vlada ni u kojem slučaju ne potiče odrasle građane da koriste marihuanu niti promiče kulturu njezina korištenja. Vlada uvijek savjetuje ljudima zdravije izbore", istaknuo je u članku za Sunday Times of Malta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljena istraga Pala još dvojica "ratara" s najveće otkrivene plantaže kod Zadra: Umjesto industrijske konoplje, zasadili 7500 stabljika marihuane

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU Policija uhitila 33-godišnjaka zbog 14 kilograma marihuane: Droga je nađena na imanju u Rakitovici

Malta želi biti i europski lider u proizvodnji medicinske marihuane pa je tako 2018. usvojila zakon koji je dozvolio proizvodnju marihuane u medicinske i istraživačke svrhe.

Nizozemska također ima liberalno stajalište prema marihuani, dopuštajući prodaju malih količina iako je službeno nezakonita.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene