Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se

Malala se diže i komunicira pisanim putem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malala, pakistanska djevojčica koju su talibani teško ranili, prvi put je ustala uz liječničku pomoć i razmijenila je nekoliko riječi pisanim putem, objavila je u petak medicinska ekipa koja ju njeguje u bolnici u Birminghamu.

Vijest o napretku u liječenju Malale Jusafzai na tiskovnoj konferenciji je objavio profesor Dave Rosser iz bolnice Kraljice Elizabete u Birminghamu, specijalizirane za liječenje ratnih ozljeda. "Stanje Malale Jusafzai je stabilno, ona ne trpi bolove", ističe bolnica u priopćenju, dodajući da je njezina obitelj zasad još u Pakistanu. Televizijska kuća ITV prenosi izjavu britanskog liječnika da oštećenje mozga kod djevojčice nije nepovratno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala" Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak"

>> Uhićeni jer su pokušali doći do ranjene Malale tvrdeći da su joj rođaci

Malala koja se zauzima za prava djevojčica na školovanje, ranjena je 9. listopada u Mingori, glavnom gradu doline Svat, na sjeverozapadu Pakistana, u glavu i rame, kada su dvojica naoružanih muškaraca zaustavila i pucala u školski autobus u kojemu se vozila.

U ponedjeljak je medicinskim zrakoplovom prevezena u britansku bolnicu specijaliziranu za liječenje vojnika ranjenih u Afganistanu. Odgovornost za napad preuzeli su pobunjenici iz Pokreta pakistanskih talibana (TTP), saveznici al Qaede. Izjavili su da su pucali u nju zbog njezina zalaganja za školovanje djevojčica i kritike talibana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene