Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna ispovijest

Majka monstrum koja je 5-godišnju kćer držala u neljudskim uvjetima: Naravno da ju volim, nikad ju ne bih ostavila"

Majku ruske djevojčice privode policajci (Foto: Profimedia)
Majku ruske djevojčice privode policajci (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Majka, za koju se tvrdi da je fakultetski obrazovana, zadržana je u pritvoru na dva mjeseca zbog sumnje na pokušaj ubojstva, a ako bude osuđena, prijeti joj do 15 godina zatvora

Nakon što je cijeli svijet ostao šokiran strašnim uvjetima u kojima je pronađena petogodišnja djevojčica iz Moskve, koji su prozvali "ženskim Mowglijem", oglasila se i njena majka, koja je ustvrdila da je dijete odgajala "u dobrim uvjetima".

Pročitajte i ovo Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Četrdesetsedmogodišnja Irina Garashchenko kaže da voli svoju kćer. Djevojčica je, podsjetimo, živjela u stanu punom žohara i zatrpanim smećem. Liječnici su utvrdili da malena Ljubov ne zna govoriti, nikad nije vidjela voće niti je spavala u krevetu i panično se boji vode, piše Daily Mail.

Majka, za koju se tvrdi da je fakultetski obrazovana, zadržana je u pritvoru na dva mjeseca zbog sumnje na pokušaj ubojstva, a ako bude osuđena, prijeti joj do 15 godina zatvora. Istražitelji smatraju da je tukla i zanemarivala dijete, dovodeći pritom njezin život u opasnost. Strašni uvjeti u kojima je djevojčica Ljubov pronađena šokirali su Ruse, a pravobraniteljica za djecu Anna Kuznetsova osobno je djevojčicu posjetila u bolnici.

"Naravno da ju volim"

O tome koliko je stanje u stanu bilo katastrofalno dovoljno govori činjenica da su spasioci morali nositi opremu za kemijsku zaštitu kad su ušli u stan. Garashchenko pak inzistira na tome da je svoje dijete podizala u dobrim uvjetima i dodaje da ne zna što se dogodilo u stanu.

"Istražitelj mi je rekao da tučem svoje dijete i guram ju u samoubojstvo. No ja sam njezina mama, ja sam ju rodila. Ona mi je prvo dijete, imala sam tad 41 godinu. Pet i pol godina sam ju hranila i odgajala. Naravno da ju volim, nikad ju ne bih ostavila", rekla je majka i dodala kako želi otići u stan i sama vidjeti o čemu je riječ. "Ne puštaju me onamo i ne daju mi da vidim svoju kćer. Ne znam što se u stanu dogodilo. Priveli su me u blizini stana", kaže i dodaje da je netko sve inscenirao.

Tvrdi da je kod kuće nije bilo svega nekoliko sati, no susjedi kažu da je dijete danima ostavljala samo. Plakanje ih je uzbunilo pa su pozvali policiju. Majka inače radi u jednoj energetskoj tvrtki i u financijskoj službi. Susjedi kažu i da su već ranije zvali policiju, no nije bilo odgovora.

"Zarađujem novac, plaćam za sve, uzdržavam ju i hranim. Bila je u dobrom stanju", dodaje Garashchenko i ističe da nije istina da dijete ne zna govoriti i komunicirati, no priznaje da djevojčica nije išla u vrtiće ili škole, jer ju je, kako kaže, ona sama obrazovala.

Malena ne zna kako je spavati u krevetu i nikad nije vidjela voće

"Brinem se kao i svaka majka. Želim ju vidjeti, zagrliti i poljubiti. Ona je moje dijete i ja ću se za svoju kćer boriti", kaže. Susjedi pak tvrde da djevojčicu nisu vidjeli otkad je bila beba, a tada je bila zdrava. Postoje i tvrdnje da je Ljubov bila skrivena od svijeta te da joj je ogrlica urasla u vrat pa su joj je sada liječnici morali ukloniti.

Susjedi čak kažu i da je majka nekoć bila opsjednuta čistoćom pa je čistila i mela čak i javne površine oko zgrada. Liječnici koji se brinu za djevojčicu tvrde da ona ne govori već da je sposobna samo proizvoditi nepovezane zvukove. Psihičkih poremećaja nema.

"Takav zaostatak u razvoju se događa kad se nitko ne brine za dijete, nitko se njome nije bavio", kažu liječnici. Djevojčica zna pokazati svoje oči, nos i usta, no ne zna za spavanje u krevetu. "Zaspi u stolcu, sklupčana. Nikad nije vidjela voće. Kad smo joj ponudili mandarinu, nije znala što bi s njom i samo ju je gledala. Kad ju je probala, bila je vidno zadovoljna i nasmijala se. Jako se boji vode i još imamo problema s njezinom higijenom jer se uopće ne želi kupati. Strah ju je i elektronskih uređaja", kaže liječnik. Za djevojčicu se zasad nitko drugi od obitelji nije raspitivao.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene