Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Policija je u stanu punom smeća i žohara u Moskvi pronašla petogodišnju djevojčicu u strašnom stanju. Djevojčica ne zna govoriti, već samo proizvodi neobične zvukove, a pronađena je polugola i izgladnjela.


Policajci odjeveni u odjela za zaštitu od kemijskih opasnosti iz stana punog smeća i žohara spasili 5-godišnje dijete, piše Daily Mail.

Vezani članci Poplava, ilustracija Nevjerojatni prizori iz Rusije: Avenija u Moskvi pretvorena u jezero, ali neki se unatoč tome - kupaju Koronavirus u Moskvi, ilustracija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih

Zapuštenu i polugolu djevojčicu imena Lyubov, što na hrvatskom znači 'ljubav', ruski su mediji zbog stanja u kojem je pronađena od milja nazvali Mowgli.

Dijete je bilo izrazito dehidrirano i bolesno, nakon što ju je 47-godišnja majka danima ostavila samu u stanu u Moskvi.

Izgladnjela djevojčica napravila si je ''jazbinu'' od smrdljivog smeća, a po njoj su hodali žohari. Oko vrata je imala ogrlicu koja joj je urasla u kožu, a u policijskom izvješću stoji da djevojčica ne zna govoriti i nema nikakve socijalne vještine, a vjerojatno boluje od anoreksije.

Majka susjedima rekla da dijete živi s bakom

Susjed je pozvao policiju nakon što je čuo dječji plač koji nije jenjavao. ''Sjedila je na kuhinjskom prozoru i plakala. Imala je šešir na glavi, a od odjeće je imala samo majicu na sebi. Nije bilo nikakve hrane u stanu'', ispričao je.

Susjedi su istražiteljima ispričali da je djevojčičina majka prije pet godina donijela bebu kući, no ubrzo im je rekla da je dijete živi s bakom. Cijelo je vrijeme djevojčica bila zatvorena u stanu, a postoji mogućnost da tijekom pet godina života nikada nije napustila stan niti vidjela vanjski svijet. Otac joj je deportiran u Ukrajinu.

Nakon što su policajci spasili dijete iz stana, majka se ubrzo pojavila, a susjedi su ju spriječili da pobjegne. Policija ju sumnjiči za pokušaj ubojstva. Prema riječima susjeda, žena je obično bila dotjerana, a tvrdila je da je vrlo uspješna u svom poslu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju