Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Moskvi

Živjela u jazbini od smeća i među žoharima: Djevojčica (5) nikada nije napustila stan niti vidjela vanjski svijet?

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Policija je u stanu punom smeća i žohara u Moskvi pronašla petogodišnju djevojčicu u strašnom stanju. Djevojčica ne zna govoriti, već samo proizvodi neobične zvukove, a pronađena je polugola i izgladnjela.

Policajci odjeveni u odjela za zaštitu od kemijskih opasnosti iz stana punog smeća i žohara spasili 5-godišnje dijete, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Zapuštenu i polugolu djevojčicu imena Lyubov, što na hrvatskom znači 'ljubav', ruski su mediji zbog stanja u kojem je pronađena od milja nazvali Mowgli.

Dijete je bilo izrazito dehidrirano i bolesno, nakon što ju je 47-godišnja majka danima ostavila samu u stanu u Moskvi.

Izgladnjela djevojčica napravila si je ''jazbinu'' od smrdljivog smeća, a po njoj su hodali žohari. Oko vrata je imala ogrlicu koja joj je urasla u kožu, a u policijskom izvješću stoji da djevojčica ne zna govoriti i nema nikakve socijalne vještine, a vjerojatno boluje od anoreksije.

Majka susjedima rekla da dijete živi s bakom

Susjed je pozvao policiju nakon što je čuo dječji plač koji nije jenjavao. ''Sjedila je na kuhinjskom prozoru i plakala. Imala je šešir na glavi, a od odjeće je imala samo majicu na sebi. Nije bilo nikakve hrane u stanu'', ispričao je.

Susjedi su istražiteljima ispričali da je djevojčičina majka prije pet godina donijela bebu kući, no ubrzo im je rekla da je dijete živi s bakom. Cijelo je vrijeme djevojčica bila zatvorena u stanu, a postoji mogućnost da tijekom pet godina života nikada nije napustila stan niti vidjela vanjski svijet. Otac joj je deportiran u Ukrajinu.

Nakon što su policajci spasili dijete iz stana, majka se ubrzo pojavila, a susjedi su ju spriječili da pobjegne. Policija ju sumnjiči za pokušaj ubojstva. Prema riječima susjeda, žena je obično bila dotjerana, a tvrdila je da je vrlo uspješna u svom poslu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene