Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tijelo još nije pronađeno

Majka 12 djece poginula na prvoj crti obrane: "Još uvijek ne možemo pokopati moju majku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka dvanaestero djece poginula je na prvoj crti obrane ruske invazije na Ukrajinu. Tijelo još nije pronađeno zbog stanja u zemlji.

Odana je počast Olgi Semidianovi (48), koja je poginula u borbi s ruskim vojnicima u Ukrajini.

Olga Semidianova smrtno je ozlijeđena tijekom vatrenog obračuna u gradu blizu Donjecka na jugu zemlje, a izvještava se da je 48-godišnjakinja nastavila borbu nakon što je veći dio njezine jedinice ubijen.

Prema riječima obitelji, ubijena je pogotkom u trbuh, ali njezino tijelo još nije pronađeno zbog nastavljenih borbi u tom području, zbog kojih je njezina obitelj izbezumljena.

Njezina kći Julia rekla je za Sun: "Spasila je sve vojnike, do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku."

Liječnica, koja je imala počasnu titulu 'Majka heroina', služila je vojsku od 2014. i ubijena je na granici između Donjecke i Zaporoške oblasti 3. ožujka.

48-godišnjakinja je imala šestero djece, ali je posvojila još šestero djece iz lokalnog sirotišta. Nakon što su se pojavile vijesti o njezinoj smrti, pristigle su počasti, predvođene članovima ukrajinske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 22. dan rata Janša nakon susreta sa Zelenskim: "Rusi nikada neće osvojiti Kijev." Mariupolj pod teškim granatiranjem ruskih snaga

Pročitajte i ovo Poljski premijer Mateusz Morawiecki (Foto: AFP) snažna poruka Premijer jedne europske države prozvao čelnike EU-a, SAD-a i Velike Britanije: "Izrazite solidarnost!"

Anton Geraščenko, savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova zemlje, rekao je za Sun: "Ubijena je u sukobu s ruskim nasilnicima."

"Čak i kad je vjerovala da njezina pukovnija možda neće preživjeti, isticala je svoju želju da zaštiti zemlju do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj."

Ukrajinci su također počeli odavati počast na društvenim mrežama nakon što su objavljene vijesti o njezinoj smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene