Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

BBomba postavljena ispod automobila usmrtila je u srijedu navečer Podgoričanina Đorđa Božovića i teško ranila Aleksandra Kekovića koji je sa njim bio u automobilu, a riječ je o nastavku krvavog sukoba između crnogorskih kriminalnih klanova.


Prema navodima crnogorskih medija, obojica su bili "sigurnosno interesantne osobe bliske škaljarskom kriminalnom klanu“, jednom od dva suprotstavljena klana iz Kotora.

Vezani članci Koronavirus - 3 Bili su jedina korona free država u Europi, a sad razmišljaju da glavni grad stave "pod ključ" Policija (Foto/Arhiva: Miranda Cikotic/PIXSELL) Filmska likvidacjia u Crnoj Gori: Ubijen otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana

U bolnicu u Podgorici primljene su i dvije žene - radnica trgovine ispred koje je eksplodirao automobil, te žena koja je parkirala auto ispred trgovine.

Rat "škaljarskog" i "kavčakog" klana, koji su imena dobili po predgrađima Kotora u kojima su živjeli njihove vođe, počeo je krajem 2014. godine pošto je u španjolskoj luci Valenciji nestao tovar s 200 kilograma kokaina. U tom je "mafijaškom ratu" diljem Europe do sada ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Dvostruko ubojstvo koje je pokrenulo novi krvavi niz dogodilo se 19. siječnja u Ateni, gdje su u jednom restoranu na očigled brojnih gostiju i njihovih porodica ubijeni Stevan Stamatović i Igor Dedović, za koje policija vjeruje da su u vrhu kriminalne piramide škaljarskog klana. Od tada se se u Crnoj Gori dogodila četiri mafijaška ubojstva, uključujući večerašnje. (Hina)