Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mađarska tvrdi da je njezin zrakoplov prisilno sletio u Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov s četvoricom mađarskih vojnika, koji je letio prema afganistanskom glavnom gradu Kabulu, prisilno je sletio u Iranu, priopćilo je mađarsko ministarstvo obrane, čime je razjašnjen nesporazum glede tog zrakoplova za koji su iranski mediji tvrdili da je američki.

Zrakoplov je prisilo sletio zbog administrativnih razloga, priopćilo je ministarstvo. U zrakoplovu su se osim vojnika nalazila i tri člana posade tvrtke Jes Cargo, koja je iznajmila zrakoplov mađarskoj vojsci.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Četvorica mađarskih vojnika pripadnici su međunarodnog tima koji upravlja zračnom lukom u Kabulu.

Zrakoplov Hawker 800 bio je prisiljen sletjeti jer je došlo do pogreške u ispisivanju jedne brojke u dozvoli koju je zrakoplov imao za prelijetanje preko iranskog teritorija, rekao je glasnogovornik ministarstva Istvan Bocskai.

Iranski mediji su pogrešno prenijeli da je riječ o američkom vojnom zrakoplovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene