Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(ne)će biti kiše

Promašili vremensku prognozu pa ostali bez posla: Smijenili šefove meteorološke službe

Vatromet, ilustracija
Vatromet, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Mađarske vlasti smijenile su čelnike meteorološke službe nakon što je pogrešno najavljeno loše vrijeme, zbog čega je odgođen veliki vatromet, prenosi BBC.

Najveći vatromet u Europi bio je zakazan je za subotu navečer u Budimpešti, na Dan svetog Stjepana, mađarski nacionalni blagdan. Planirano je ispaljivanje 40 tisuća komada pirotehnike s 240 točaka na 5 kilometara dugoj udaljenosti uz Dunav.

No sedam sati prije početka ceremonije vlada ju je odgodila za idući tjedan zbog najave lošeg vremena. Vrijeme je na kraju ostalo stabilno, zbog čega su smijenjeni čelnik i zamjenik čelnika meteorološke službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mala škola prognoze Meteorolog otkriva na što točno upućuju sve češći toplinski valovi koji haraju Europom

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali: Kako se mogu spriječiti toplinski valovi?

Meteorološka služba u nedjelju se ispričala za pogrešnu prognozu, kazavši da se ostvario najmanje vjerojatan scenarij te da je nesigurnost sastavni dio meteorologije.

Ministar inovacija Laszlo Palkovics u ponedjeljak je ipak smijenio njezine čelnike, piše BBC.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene