Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa službeno

CIA POSLALA UPOZORENJE Tri europska grada na meti terorista?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska vlada od Sjedinjenih Država će zatražiti informacije o CIA-inu upozorenju u kojemu se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni teroristički cilj, izjavio je u ponedjeljak savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Gyorgy Bakondi.

On je reagirao na informaciju objavljenu u poljskome listu Rzeczpospolita po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne sigurnosne službe o mogućim terorističkim prijetnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda...

List se poziva na neslužbena novinska izvješća po kojima je polovinom ožujka CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su se trebale ostvariti za vrijeme "masovnih događaja" u trima spomenutim gradovima.

Bakondi je rekao da mađarska vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskoga lista. Istaknuo je i da vlada informacije o potencijalnim prijetnjama shvaća ozbiljno te da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje kani li Mađarska povećati stupanj sigurnosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, no dodao je da vlada uvijek provjeri sve informacije prije donošenja odluke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene