Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal se ne stišava

Macron se brani: "Tjelohranitelj mi nije ljubavnik i nije imao pristup nuklearnim kodovima"

Macron i Benalla (Foto: AFP)
Macron i Benalla (Foto: AFP) Foto: Afp
"Benalla nije moj ljubavnik i nije ima pristup francuskim nukelarnim kodovima", poručio je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron bio je prisiljen demantirati tvrdnje da mu je bivši tjelohranitelj Alexandre Benalla (26) ljubavnik. Osim toga, rekao je i da nije istina da je Benalla imao pristup francuskim nukelarnim kodovima, prenosi Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Crveni trg, Moskva - 2 sporne izjave Ruski obavještajci su bijesni, njihov šef ogorčen zbog Macrona: "Guraju svijet na rub nuklearnog rata" Vladimir Putin Nakon spornih izjava Kremlj je bijesan, Putinovi saveznici zaprijetili Macronu: "Čeka vas sudbina Napoleona"

Podsjetimo, Benalla je došao u središte skandala kada su se pojavile snimke kako na prosvjedu 1. svibnja udara prosvjednika i vuče ženu, sve to u vrijeme dok nije bio u službi, noseći policijsku kacigu i palicu.

On je sada uhićen i prebačen u policijski pritvor, a Macron je njegove postupke opisao kao razočaravajuće i nazvao ih izdajom.

Ovo je drugi put da Macron opovrgava gay aferu jer ga se ranije povezivalo s direktorom francuskog radija Mathieua Galeta (41).

Inače, u vezi s ovim skandalom Macron se obrušio na način na koji su ga mediji popratili rekavši kako "više ne traže istinu".

Kritičari pak smatraju da je Macronov ured propustio odgovarajuće kazniti Benallu ili ga promptno predati pravosuđu te ističu da to pokazuje koliko se Macron udaljio od običnih ljudi otkako je prije 14 mjeseci preuzeo dužnost.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene