Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri osobe, dvije žene i jedno dijete, prema privremenim podacima, smrtno su stradale u požaru napuštene tvornice koju je nastanjivalo oko 200 Roma u Lyonu, rekli su u ponedjeljak ujutro vatrogasci i policija.


'Snažan' požar koji je krenuo u noći s nedjelje na ponedjeljak 'potpuno je obuhvatio' zgradu, rekao je vatrogasni zapovjednik Jean-Philippe Gueugneau zadužen za operacije spašavanja. On je istaknuo da su se 'vrlo brzo obje više razine zgrade zapalile, a stubište urušilo'. Krov je također izgorio.

Vezani članci Gorio stan u zagrebačkoj Sloboštini - 1 Vatrogasci na terenu: Gori stan u zagrebačkoj Sloboštini Vatrogasci, ilustracija Splitsko-dalmatinska županija bori se s požarima, jak vjetar otežava gašenje

Spasilačke ekipe pretražuju zgradu koja prijeti urušavanjem u potrazi za novim žrtvama, rekao je Gueugneau i istaknuo da su 'tri mrtva tijela još uvijek unutra'.

>> U plamtećoj limuzini stradala i buduća mladenka

Aktivistica Lige za ljudska prava Gilberte Renard rekla je da je gotovo 300 Roma među kojima mala djeca i trudnice zauzimalo tu zgradu gdje su nekada bili uredi stare tvornice malih elektromotora.

'Često su spavali na tavanu', objasnila je Renard.

Njih 150 spašenih evakuirano je i smješteno u školsku sportsku dvoranu, kazali su vatrogasci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook