Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon razgovora koje je u protekla dva dana obavio s čelnicima parlamentarnih stranaka, odlučio je u petak Skupštini Crne Gore za mandatara nove crnogorske vlade predložiti Igora Lukšića, dosadašnjeg ministra financija i potpredsjednika u vladi Mila Đukanovića.


'Prihvativši stajalište Demokratske partije socijalista (DPS) kao stranke s najvećim brojem zastupnika u parlamentu, danas ću Skupštini Crne Gore za predsjednika vlade predložiti dosadašnjeg potpredsjednika i ministra financija Igora Lukšića', rekao je Vujanović novinarima.

Vezani članci Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja" Zvonimir Frka-Petešić Frka-Petešić o državnom tajniku koji je kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću: "Osuđujemo taj događaj, Vlada će se sutra o tome očitovati"

>> Crna Gora počela dogovore o sastavljanju nove vlade

Crnogorski predsjednik je uvjeren da 'Lukšićeva profesionalna biografija, uspješnost koju je iskazao kao potpredsjednik vlade i ministar financija i njegova vizija budućeg rada vlade opravdavaju da ga predloži za mandatara'. Vujanović očekuje da će predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić sljedeći tjedan zakazati sjednicu i da će svima biti podastrt program budućeg predsjednika vlade.

I čelnik DPS-a Đukanović, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade, rekao je kako je njegova stranka uvjerena da Lukšić svojim iskustvom, sposobnostima i energijom ima sve potrebne preduvjete za preuzimanje dužnosti mandatara za sastav odgovorne vlade. (Hina)