Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Đukanovića

Crna Gora počela dogovore o sastavljanju nove vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović počeo je dogovore s čelnicima parlamentarnih stranaka o mandataru za sastav nove crnogorske vlade.

Vujanović će se danas susreti s čelnicima stranaka koje zastupaju manjinske narode – Hrvatske građanske inicijative (HGI), Bošnjačke stranke (BS) i albanskih stranaka – Demokratske unije Albanaca (DUA), Force, Albanske koalicije – Perspektiva (AKP), Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DS) i Albanske alternative (AA).

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

>> 'Otišao je još jedan dugogodišnji lider u regiji'

Ustavom je određeno da predsjednik države predlaže parlamentu mandatara nakon razgovora s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović podnio je u utorak ostavku, a Demokratska partija socijalista je predložila da novi mandatar bude Igor Lukšić.

Lukšić očekuje da bi nova vlada mogla biti izabrana do kraja godine.

U javnosti se već nagađa da će vlada biti znatnije promijenjena, da će, osim potpredsjednika Svetozara Marovića, dužnost napustiti četiri ministra te da će se ministarstvo europskih integracija pripojiti ministarstvu vanjskih poslova, a ministarstvo turizma ministarstvu gospodarstva ili ministarstvu urbanizima i zaštite okoliša. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene