Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u podzemnoj

Lukašenko: Osumnjičeni priznali još dva napada bombom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenici za napad u podzemnoj željeznici u Minsku priznali su krivnju za taj i još dva napada, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodavši kako je naredio ispitivanje i bjeloruskih oporbenih političara.

'Osumnjičeni su priznali sudjelovanje, ne samo za napad u podzemnoj željeznici, već i za napade na dan neovisnosti 2008. u Minsku i 2005. u Vitebsku', rekao je Lukašenko na državnoj televiziji. U napadu bombom na postaju podzemne željeznice u Minsku u ponedjeljak poginulo je 12 ljudi, a 150 ih je ranjeno.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Bjelorusija: Uhićen osumnjičenik za napad u Minsku

Lukašenko je snagama sigurnosti čestitao na odlično obavljenom poslu u traganju za počiniteljima.  Objavio je također kako je naredio da se od oporbenih političkih dužnosnika uzmu iskazi. 'Tražimo još suučesnike i naredbodavce. Petokolonaši bi nam mogli pokazati svoje karte i reći tko im je zapovjednik', rekao je.

Lukašenko je nekoliko puta u prošlosti spominjao 'petu kolonu', a pod tim terminom podrazumijeva urotu oporbe i zapada koja je uperena protiv njega. Ranije tijekom dana bjelorusko tužiteljstvo je obznanilo da je uhitilo dvije osobe osumnjičene za atentat u podzemnoj željeznici u Minsku i naglasilo da se radi o bjeloruskim državljanima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene