Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 12 osoba

Bjelorusija: Uhićen osumnjičenik za napad u Minsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelorusko državno tužiteljstvo priopćilo je u srijedu da su uhićene dvije osobe, među kojima je osumnjičeni počinitelj napada u podzemnoj željeznici u Minsku u ponedjeljak u kojemu je poginulo 12 osoba.

'Prvo saslušanje je održano u nazočnosti njihova odvjetnika', rekao je zamjenik glavnog tužitelja Andrej Šved, a prenijela je agencija Interfax. Po videosnimci iz podzemne željeznice u Minsku, 'jedan od njih je najvjerojatnije počinitelj' napada, dodao je.

Bjeloruska policija u utorak je objavila da traži muškarca 'neslavenskog izgleda' za kojeg se drži da je izveo atentat. Visoki policijski dužnosnik Vadim Zajcev rekao je novinarima da je na temelju iskaza svjedoka izrađen foto robot mladog čovjeka osumnjičenog za teroristički atentat u metrou Minska u ponedjeljak navečer. 'To je 27-godišnji muškarac neslavenskog izgleda, visok između 1,75 i 1,80 m', rekao je Zajcev.

Eksploziju u podzemnoj željeznici uzrokovala je naprava skrivena pod klupom na peronu stanice Oktjabrskaja, stotinjak metara od ureda bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, u središtu Minska, izjavio je u utorak ministar unutarnjih poslova Anatolij Kulešov.

Eksplozivna naprava je sadržavala metalne kugle i imala snagu pet do sedam kilograma TNT-a. Lukašenko, autokratski vođa koji tom bivšom sovjetskom republikom vlada od 1994., rekao je da je napad pokušaj destabilizacije zemlje.

Bjelorusija nikada nije imala islamističke napade i nijedan oporbeni pokret nije se do danas istaknuo nasilnim djelovanjem. (Hina)

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene