Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1
Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1 Foto: Isobel Fordsham/PA Images

Britanska policija u četvrtak je uhitila muškarca zbog pokušaja ubojstva nakon što je nožem izbo mujezina u džamiji u središnjem Londonu.


Londonska policija stigla je na mjesto događaja nakon izvještaja o napadu nožem u 15 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu.

Vezani članci Vladina zgrada ispred koje se dogodio napad nožem (Foto: PA Images/PIXSELL) - 7 Krvavi incident ispred britanskog ministarstva unutarnjih poslova: Muškarac izboden nožem Policija ispred Sonyjeve zgrade u Londonu (Foto: AFP) Krvava svađa u Sonyjevoj zgradi: Kuhar napao kolegu i ranio ga nožem

"Pronađen je muškarac s ubodnim ranama", objavila je policija, dodavši kako čeka informacije iz bolnice o njegovom stanju.

Osumnjičenik je "uhićen na mjestu događaja zbog pokušaja ubojstva", dodala je policija.

Fotografije objavljene na internetu pokazuju kako su snage sigurnosti uhitile bijelog muškarca ispred džamije u Regent's Parku, jedne od najpoznatijih u Londonu.

"Ekstremno je zabrinjavajuće vidjeti da je bijeli muškarac ušao u džamiju u Regent's Parku tijekom molitve te ubo mujezina u vrat", napisao je na Twitteru Miqdaad Versi, glasnogovornik Muslimanskog vijeća Britanije (MCB). (Hina)