Obavijesti Video Pretražite Navigacija

London: U sukobima s noževima od početka godine ubijeno 50 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Londonu su još dvije osobe smrtno stradale od ubodnih rana pa je broj osoba stradalih od početka godine na taj način premašio brojku 50, priopćio je danas Scotland Yard tvrdeći, međutim, da u glavnom britanskom gradu nije zavladala epidemija ubojstava hladnim oružjem.

U četvrtak navečer je u istočnom dijelu grada, Leytonu, na smrt izboden 20-godišnji mladić a istu je sudbinu u Walthamstowu doživio još jedan muškarac u 20-tim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvojeni incidenti Strava u Londonu: U masovnoj tučnjavi nožem ubijeno dvoje tinejdžera, ljudi bezuspješno oživljavali dječaka Slika nije dostupna Velika Britanija: Napad nožem dogodi se svake četiri minute

Ubojstva se događaju u kriminalnom miljeu mladih bandi, a nakon najnovijeg ubojstva od četvrtka navečer, policija je uhitila četiri mladića, osumnjičenih za zločin.

Londonska policija je priopćila da su zločini hladnim oružjem postali njihova glavna briga, pretekavši terorizam na ljestvici prioriteta. U Operaciji Blunt 2, policija je tijekom šest tjedana pretresla 27.000 ljudi, uhitila više od 1.200 i zaplijenila 500 noževa.

Policija ipak ne želi postojeće stanje opisati kao epidemiju.

Sir Alan Steer, savjetnik britanske vlade za ponašanje mladih i porast maloljetničke delinkvencije traži od vlade da pojača pritisak na roditelje kako bi u odgoju pazili da djecu sačuvaju od nasilja i asocijalnog ponašanja. "Živimo u kulturi pohlepe, na ulici smo već grubi prema drugima, a djeca slijede primjere", upozorava Steer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene