Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječiti slične situacije

London nakon uhidbenog naloga za Livni želi mijenjati sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
London proučava 'mogućnosti promjene svog sustava', pošto je britanski sudac izdao nalog za uhićenje bivše izraelske ministrice Tzipi Livni, 'kako bi ubuduće spriječio slične slučajeve', rekao je u utorak britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.

'Procedura kojom se uhidbeni nalozi mogu zatražiti i izdati' a da se o tome ne obavijesti državno tužiteljstvo 'rijetka je osobitost engleskog i velškog pravosudnog sustava', primijetio je ministar u priopćenju. 'Vlada žurno traži načine za promjenu britanskog sustava kako bi se ubuduće spriječili slični slučajevi', rekao je, istaknuvši da je Izrael strateški partner i blizak prijatelj Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Ministrica i pauk VIRALNI VIDEO Veliki pauk lovac hodao po nozi ministrice usred obraćanja o koroni, njena reakcija mogla bi mnoge iznenaditi Slika nije dostupna prva žena i na čelu vlade U Švedskoj prvi put transrodna osoba postala ministrica

Nalog zbog uloge u vojnoj operaciji

Bivša izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni morala je prošlog tjedna otkazati posjet Londonu, pošto je obaviještena da je britanski sud izdao za njom uhidbeni nalog zbog njezine uloge u izraelskoj vojnoj operaciji u Pojasu Gaze prije godinu dana. Izrael je u utorak regairao upozorivši Veliku Britaniju da ne može "imati aktivnu ulogu u bliskoistočnom mirovnom procesu" ako ne poduzme mjere koje će spriječiti sudski progon visokih izraelskih dužnosnika. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene