Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

London proučava 'mogućnosti promjene svog sustava', pošto je britanski sudac izdao nalog za uhićenje bivše izraelske ministrice Tzipi Livni, 'kako bi ubuduće spriječio slične slučajeve', rekao je u utorak britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.


'Procedura kojom se uhidbeni nalozi mogu zatražiti i izdati' a da se o tome ne obavijesti državno tužiteljstvo 'rijetka je osobitost engleskog i velškog pravosudnog sustava', primijetio je ministar u priopćenju. 'Vlada žurno traži načine za promjenu britanskog sustava kako bi se ubuduće spriječili slični slučajevi', rekao je, istaknuvši da je Izrael strateški partner i blizak prijatelj Velike Britanije.

Nalog zbog uloge u vojnoj operaciji

Bivša izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni morala je prošlog tjedna otkazati posjet Londonu, pošto je obaviještena da je britanski sud izdao za njom uhidbeni nalog zbog njezine uloge u izraelskoj vojnoj operaciji u Pojasu Gaze prije godinu dana. Izrael je u utorak regairao upozorivši Veliku Britaniju da ne može "imati aktivnu ulogu u bliskoistočnom mirovnom procesu" ako ne poduzme mjere koje će spriječiti sudski progon visokih izraelskih dužnosnika. (Hina)

Vezani članci Raya el Hassan (Foto: AFP) Libanonke slave: Arapski svijet dobio prvu ministricu unutarnjih poslova Prosvjed je okupio mnoštvo pred Ministarstvom kulture (Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell) Prosvjed inicijative "Dosta je rezova" ispred Ministarstva kulture: "Pola umjetnika ne može živjeti od svog rada"