Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Formiranje vlade

London: Konzervativci i liberali nastavili žurne pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon neodlučenih parlamentarnih izbora, britanska konzervativna i liberalno-demokratska stranka nastavile su žurne pregovore o formiranju nove vlade, javile su agencije.

Pregovarački timovi dviju stranaka su naglasili da su dosadašnje rasprave između vođe konzervativaca Davida Camerona i vođe liberalnih demokrata Nicka Clegga bile ‘konstruktivne’, piše agencija dpa. Nakon izbora održanih u četvrtak, dva su se čelnika prvi put direktno srela kasno u subotu. Prema više izvora, dvije strane planiraju izdati barem ‘neko priopćenje’ o njihovoj mogućoj suradnji prije otvaranja burze u ponedjeljak, kako ne bi dodavali tenzije koje su već prisutne zbog grčke krize.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

>> Britanski konzervativci: Sporazum o vladi ne prije ponedjeljka

‘Liberalni demokrati moraju igrati konstruktivnu ulogu u ovo vrijeme velike gospodarske neizvjesnosti kako bi zemlja dobila stabilnu vladu koju i zaslužuje’, izjavio je Clegg, navodi agencija France Presse. Laburistička stranka, koja je na izborima ostvarila najgori rezultat od 1983., prisiljena je tek čekati razvoj događaja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene