Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori dviju stranaka

Britanski konzervativci: Sporazum o vladi ne prije ponedjeljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska oporbena konzervativna stranka i Liberalni demokrati će održati pregovore u nedjelju o sporazumu za sastavljanje nove vlade nakon izbora održanih u četvrtak, ali dogovor se ne očekuje prije ponedjeljka, rekli su konzervativci u subotu.

Britanski konzervativci osvojili su na izborima većinu mjesta u parlamentu, ali ne i većinu da bi mogli sami formirati vladu te sada traže podršku Liberalnih demokrata, trećih po uspješnosti nakon konzervativaca i laburista, kako bi okončali 13 godišnju vladavinu laburista.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

>> Liberalni demokrati počeli pregovore s konzervativcima

 koji počinju u nedjelju u podne, odvijati će se na razini nižoj od predsjednika stranaka, rekao je glasnogovornik konzervativaca. On je rekao da ne očekuje postizanje dogovora prije ponedjeljka, a konzervativni članovi parlamenta će se sastati u ponedjeljak navečer. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene