Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pet četvornih kilometara

Locirana zona crnih kutija iz Air Francea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski su istražitelji uspjeli suziti područje pretrage za crnim kutijama iz zrakoplova Air Francea, koji se 1. lipnja 2009. srušio u ocean na letu Rio-Pariz pri čemu je poginulo 228 putnika i članova posade, izvijestio je u četvrtak francuski Ured za istragu i analizu (BEA).

Istražitelji su uspjeli suziti područje pretrage na pet četvornih kilometara na temelju analize podataka prikupljenih u prvim mjesecima istrage, dok su crne kutije još emitirale signal potreban za njihovo pronalaženje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog oštećenog motora Eksplodirao motor: Zrakoplov Air Francea s 520 putnika prinudno sletio u Kanadi Slika nije dostupna Prisilno slijetanje LAŽNA UZBUNA U zrakoplovu Air Francea ipak nije bila bomba

>> Istražitelji: Airbus se nije raspao u zraku

Pripadnici specijalnog odjela francuske mornarice 'locirali su područje na kojemu bi se vrlo vjerojatno mogle nalaziti crne kutije, no to ne znači da ćemo kutije ondje i pronaći', kazao je glasnogovornik francuskog ministarstva obrane Christian Baptiste. Stručnjaci također upozoravaju da bi i u slučaju pronalaska crnih kutija bilo teškoća s njihovim vađenjem na površinu a pitanje je i koliko su očuvani podaci o letu zrakoplova u crnim kutijama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene