Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

22-godišnji Miroslav Pavlovski ubio je hicima iz automatske puške 18-godišnju Slađanu Ljoljić i 19-godišnjeg Srđana Rakovića, a potom i sam sebe.


Tragedija se dogodila u selu Cimirote kod Bosanske Gradiške, smještenom na obroncima Kozare. 

Vezani članci Slika nije dostupna Upucao se tri puta da bi dobio medalju za hrabrost! Slika nije dostupna Novi Zeland: Pas upucao vlasnika u stražnjicu

Pavlovski je, prema riječima tužitelja Siniše Vranješa, ubojstvo, a potom i samoubojstvo počinio jučer u 3.25 sati i to zbog nesretne ljubavi i ranije nerazjašnjenih odnosa. Pucnjavu je čuo mještanin sela Cimirote Lazo Janjanin.

"Probudio me prvi rafal, a potom sam čuo još dva. Ovo je mirno selo i pucnjave su rijetkost. Pomislio sam u prvi mah netko se oženio ili da rano proslavlja Đurđevdan. Malu Slađanu sam poznavao, vozio sam je često na autobus u Dragelje. Završavala je cvjećarsku školu u Gradišci", kazao je Lazo. 

Na mjestu tragedije, pored stare trgovine očevidu su prisustvovali policija, tužitelj i patolog. Ubijeni Srđan i Slađana namjeravali su se vjenčati u kolovozu, rekla je ožalošćena Srđanova majka Ranka Đurašinović. 

"Uvijek mi se javljao, bio je discipliniran. Kada sam primijetila ujutro da ga nema, zvala sam ga i pisala poruke. Nije nikada proveo noć izvan kuće, a da mi se nije javio. Iako je bio mlad, priželjkivala sam da se oženi, da barem noću bude kod kuće", rekla je uplakana majka. 

Na mjestu tragedije policija je pronašla više čahura, a puška je bila u blizini Miroslava Pavlovskog. Tijela nastradalih bit će prebačena u Banja Luku na obdukciju.

Srđanov nevjenčani kum Srbislav Stojić kaže da je vidio izrešetana tijela. Prizor je bio jeziv. 

"Oboje su ležali pored automobila. Bili su izrešetani. Umalo se nisam srušio kada sam ih ugledao. Prije petnaestak dana Miroslav nas je našao u jednom kafiću i prijetio nam nožem, no to nismo shvatili ozbiljno. On je znao da će Slađana i Srđan doći kod stare trgovine, pa je došao prije njih. Najvjerojatnije mu je netko dojavio. Čekao ih je u automobilu trgovine "Dada" u kojoj je bio zaposlen", ispričao je Stojić.

Slađanini susjedi su potvrdili da je ona godinu i pol bila s Miroslavom te da se nakon toga počela viđati sa Srđanom koji je često dolazio u Cimirote, mjesto dvadesetak kilometara udaljeno od Gradiške. Majci Ranki i ocu Miši rekao je da će se oženiti u kolovozu.