Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Nacionalnog vijeća srbijanske Vlade za suradnju s Tribunalom u Den Haagu Rasim Ljajić najavio je u utorak da će se akcije otkrivanja i uhićenja preostalih odbjeglih haaških optuženika provoditi u cijeloj Srbiji i da 'nitko ne će biti pošteđen tih aktivnosti'.


Kako prenose beogradski elektronički mediji, Ljajić je, rekavši da se u akciji pretrage kuća i imovine obitelji Vujić iz Valjeva u ponedjeljak nije tragalo za haaškim optuženikom Ratkom Mladićem, odbacio tvrdnje da je na toj lokaciji bila izvedena taktičko-pokazna vježba.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY Slika nije dostupna 'U Srbiji neprestane akcije traganja za haškim optuženicima'

'Nismo tražili Ratka Mladića, jer smo znali da se on ne nalazi ondje. Tražimo stvari, isprave, materijale, tragove koji mogu dovesti do preostalih haaških optuženika', rekao je Ljajić. Naveo je i kako je motiv te akcije sprječavanje moguće novčane potpore haaškim optuženicima.

>> Mladićevo skrivanje financiraju brojne ugledne tvrtke?

>> Mladića opet nisu našli

>> Naoružani specijalci u potrazi za Ratkom Mladićem

Ljajić je kazao kako javnost ne bi znala da je u tijeku uhićenje Mladića kao što nije znala ni za uhićenje Stojana Župljanina i Radovana Karadžića.

'Jučer je država sasvim jasno pokazala odlučnost da ispuni preostale haaške obveze i da nitko ne može biti pošteđen ako bilo kako - izravno ili neizravno - sudjeluje u skrivanju haaških optuženika', rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da predstavnici Haaškog tribunala znaju što je bio cilj te akcije, kao i svih idućih koje bi trebale biti provedene dok se ne ispune preostale obveze.

Nas zanima Mladić u Den Haagu, ali želimo i pokazati da nešto doista i činimo, istaknuo je Ljajić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju