Hrvatski vojnici raspoređeni u Litvi impresionirali su ocjenjivače rezultatima obuke u teškim snježnim uvjetima.

Galerija


Hrvatski vojnici pokazali su visoku spremu i u novom ciklusu obuke u uvjetima smanjene vidljivosti u Litvi, gdje se nalaze u sklopu NATO-ovih snaga. Njihovim angažmanom ocjenjivači su bili i više nego zadovoljni.

Vezani članci Ministar Krstičević u obilasku hrvatskih vojnika u Poljskoj (Foto: MORH) - 12 Hrvatski vojnici u Poljskoj kupe samo superlative: "Svi u Hrvatskoj morate biti ponosni na njih" Slika nije dostupna Hrvatski vojnici otputovali na vježbu SABER STRIKE 2017, evo kakva će im biti uloga

"Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi prošlog tjedna, od 11. do 17. veljače 2018. godine proveli su obuku osvježenja u provedbi zadaća u naseljenom području.

Riječ je o nastavku ciklusa obuke osvježenja pojedinca, desetina i vodova u djelovanju u uvjetima smanjene vidljivosti i djelovanju u naseljenom području. Također, provedeno je i gađanje u noćnim uvjetima.

Unatoč zahtjevnim vremenskim uvjetima, svi vodovi uspješno su proveli obuku, a ocjenjivači su bili iznimno zadovoljni postignutim rezultatima", stoji u priopćenju MORH-a objavljenom na njihovim mrežnim stranicama.