Hrvatski vojnici raspoređeni u Litvi impresionirali su ocjenjivače rezultatima obuke u teškim snježnim uvjetima.

Galerija


Hrvatski vojnici pokazali su visoku spremu i u novom ciklusu obuke u uvjetima smanjene vidljivosti u Litvi, gdje se nalaze u sklopu NATO-ovih snaga. Njihovim angažmanom ocjenjivači su bili i više nego zadovoljni.

Vezani članci Hrvatski vojnici u misiji u Litvi (Foto: Dnevnik.hr) "Za Hrvatsku kao tigar": Čestitka hrvatskih vojnika iz Litve Ministar Krstičević u obilasku hrvatskih vojnika u Poljskoj (Foto: MORH) - 12 Hrvatski vojnici u Poljskoj kupe samo superlative: "Svi u Hrvatskoj morate biti ponosni na njih"

"Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi prošlog tjedna, od 11. do 17. veljače 2018. godine proveli su obuku osvježenja u provedbi zadaća u naseljenom području.

Riječ je o nastavku ciklusa obuke osvježenja pojedinca, desetina i vodova u djelovanju u uvjetima smanjene vidljivosti i djelovanju u naseljenom području. Također, provedeno je i gađanje u noćnim uvjetima.

Unatoč zahtjevnim vremenskim uvjetima, svi vodovi uspješno su proveli obuku, a ocjenjivači su bili iznimno zadovoljni postignutim rezultatima", stoji u priopćenju MORH-a objavljenom na njihovim mrežnim stranicama.