Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pješačko naoružanje

Hrvatski vojnici u Litvi osvojili prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u streljaštvu

Uspjeh hrvatskih vojnika (Foto: MORH)
Uspjeh hrvatskih vojnika (Foto: MORH) Foto: MORH
U natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem u Litvi sudjelovali su pripadnici OS Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem koje je održano tijekom novogodišnjih blagdana, u srijedu, 3. siječnja 2018. godine na strelištu vojarne "Rukla", priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite"

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom Heckler and Koch P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5), a sudjelovali su pripadnici OS Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Na natjecanju je sudjelovala po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja, stoji u priopćenju MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene