Uspjeh hrvatskih vojnika (Foto: MORH)
Uspjeh hrvatskih vojnika (Foto: MORH) Foto: MORH

U natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem u Litvi sudjelovali su pripadnici OS Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.


Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem koje je održano tijekom novogodišnjih blagdana, u srijedu, 3. siječnja 2018. godine na strelištu vojarne "Rukla", priopćio je MORH.

Vezani članci Hitna helikopterska pomoć - 2 U prometnoj nesreći stradao pripadnik HV-a: Iz Italije ga helikopterom prebacili u Hrvatsku Malijski vojnici, ilustracija Upali u zasjedu: Najmanje 15 vojnika poginulo nakon što je eksplodirala auto bomba, evakuacija ranjenika u tijeku

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom Heckler and Koch P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5), a sudjelovali su pripadnici OS Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Na natjecanju je sudjelovala po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja, stoji u priopćenju MORH-a.