Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrađeni glasački listići

Lijevi centar osvaja većinu u donjem domu talijanskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska koalicija lijevog centra osvojit će većinu u donjem domu parlamenta, ali u gornjem domu ostaje neriješeno, pokazuju podaci talijanskog ministarstva unutarnjih poslova nakon što su prebrojani gotovo svi glasovi.

Nakon 99,9 posto obrađenih glasačkih mjesta, koalicija lijevog centra Pier Luigija Bersanija u donjem domu vodi za oko 125 tisuća glasova, odnosno s 29,55 posto glasova prema 29,18 posto koliko je dobila desna koalicija Silvija Berlusconija. Unatoč tako maloj razlici, prema talijanskom izbornom zakonu lijeva će koalicija imati 340 od 630 mjesta u donjem domu, prenose agencije.

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Koalicija desnog centra Berlusconi će podržati čelnika Lige kao talijanskog premijera Djevojka golih grudi skočila ispred Silvija Berlusconija (Screenshot Reuters) Femenka u akciji "Tvoje vrijeme je prošlo!" Djevojka golih grudi šokirala Berlusconija na biralištu

Izbori za Senat

No, na izborima za Senat situacija drukčija. Prema prvim službenim podacima, ljevica je osvojila 97 mjesta s 31,63 posto glasova, nasuprot 110 koliko je osvojila desnica, premda je imala 30,71 posto glasova.

>> Italija: Nitko nema dovoljno glasova, na pomolu velika koalicija

Prema talijanskom izbornom sustavu za Senat se u obzir uzimaju rezultati na razini regija. No, bez obzira na to kakav će biti konačni rezultat, u Senatu nitko neće imati jasnu većinu i nijedna koalicija neće imati dovoljan broj glasova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene