Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što piše!

PUCALI joj u glavu, a sada joj vođa talibana POSLAO PISMO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Viši talibanski vođa u Pakistanu uputio je pismo Malali Yousafzai koju su upravo talibani bili teško ranili u glavu i vrat kada se vraćala iz škole.

Adnan Rasheed, viši talibanski vođa, u svom kratkom pismu je napisao kako je šokiran zbog napada na Malalu u kojem su joj pucali u glavu te da bi htio da se 'napad nikada nije ni dogodio', piše BBC.

On, također, tvrdi da pucnjava nije bila odgovor na Malalinu kampanju za obrazovanje djevojaka, nego zbog toga što je vodila prljavu antitalibansku kampanju. 'Vi ste u svom govoru rekli da je pero jače od mača pa su vas napali zbog vašeg mača, a ne zbog knjiga ili škole, napisao je.

Dodao je da prema Malali gaji 'bratske' osjećaje jer pripadaju istom Yousufzai plemenu te da žali što je bio u zatvoru i što je nije mogao savjetovati prije napada kojeg je nazvao slučajnim. No, u pismu odbija osuditi napad rekavši da presudu o tome je li bio u pravu ili nije treba prepustiti Bogu.

>> Malala kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir?

Svoje pismo je završio tako da je Malalu pozvao da se vrati doma. 'Vrati se doma, usvoji islamsku kulturu i pridruži se bilo kojoj islamskoj školi i koristi svoje pero i otkrij zavjeru kojom elite žele porobiti cijelo čovječanstvo', stoji u pismu.

Rasheedovo pismo je svjetska javnost odmah protumačila kao privlačenje medijeske pažnje kako bi se devalorizirao Malalin govor koji je održala prošloga petaka u UN-u. Malalina obitelj je priopćenjem poručila da znaju za pismo, ali da ga nisu izravno primili, a nisu ga htjeli ni komentirati.

Podsjetimo, Malala je teško ozlijeđena kada se vraćala kući iz škole u Mingori na sjeverozapadu Pakistana. Dobila je hitac u glavu i vrat. Liječila se u Velikoj Britaniji gdje je i ostala živjeti.

Prošloga je petka na svoj 16. rođendan održala govor u sjedištu UN-a u New Yorku. Tijekom svog govora je pozvala i sve političare da poduzmu hitne korake kako bi svakom djetetu bilo omogućeno školovanje te se zauzela za edukaciju sinova i kćeri talibana.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene