Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Franjo:

'Licemjerje potkopava vjerodostojnost Crkve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je rekao da svećenstvo i kršćani ne smiju izdati Božju riječ svojim djelima, jer bi time potkopali vjerodostojnost Katoličke crkve.

Papa Franjo, izabran prije mjesec dana, naslijedio je nastojanja Crkve da povrati vjerodostojnost nakon niza skandala, uključujući i one izazvane svećeničkim seksualnim zlostavljanjima djece.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

>>Papa počinje reformu Crkve imenovanjem kardinalskog vijeća

Papa je govorio u papinskoj Bazilici svetog Pavla izvan zidina, gdje je vodio misu, a ranije je na Trgu svetog Petra pozdravio hodočasnike i pripadnike lokalne crkve.

'Nedosljednost dijela svećenika i vjernika u onome što govore a što čine, između riječi i načina života, potkopava vjerodostojnost Crkve', rekao je Papa u svojoj homiliji.

'Oni koji nas slušaju i promatraju moraju u našim djelima vidjeti ono što čuju iz naših usta', rekao je Papa istaknuvši da se tako 'slavi Bog'. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene