Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć u 'upravljanju Crkvom'

Papa počinje reformu Crkve imenovanjem kardinalskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u subotu ustanovio skupinu kardinala sa svih kontinenata koji će mu "pomagati u upravljanju Crkvom" i proučiti prijedlog reforme konstitucije o Kuriji, priopćila je Sveta Stolica.

Bivši argentinski kardinal je prije točno mjesec dana izabran na konklavama kako bi obnovio upravu Crkve potresane skandalima i kako bi naglasio njezin duh zajedništva.

Važna informacija o osnutku kardinalskog vijeća objavljena u kratkom priopćenju državnog tajništva Svete Stolice najava je početka Crkvene reforme, pošto se Papa dosad nije očitovao o tim pitanjima, ograničivši se na zauzimanje za milosrdnu, siromašnu i misionarsku Crkvu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

>> Papa: Ne smijemo se bojati biti kršćani i živjeti kao kršćani

U vijeću su dva kardinala iz Europe (Talijan, Nijemac), dva iz Latinske Amerike (Čile i Honduras), te po jedan iz Sjeverne Amerike (Sjedinjene Države), Azije (Indija), Afrike (Demokratska Republika Kongo) i Australije. Oni će raditi na izmjeni Apostolske konstitucije "Pastor Bonus" o Rimskoj kuriji.

Prvo zasjedanje vijeća zakazano je od 1. do 3. listopada, dodaje se u priopćenju uz napomenu da je Sveti Otac već stupio u vezu s osmoricom kardinala. Središnju Crkvenu upravu koju kritiziraju zbog njezine netransparentnosti, pogodila je afera o objavi povjerljivih dokumenata Benedikta XVI. koju su mediji prozvali Vatileaks. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene