Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio odvjetnik

'Lice s tjeralice': Žrtva sam korumpiranog državnog dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marino Katalinić koji je suočen s otkazom u zaštitarskoj službi australske premijerke Anne Bligh, zbog prikrivanja činjenice da se nalazi na Interpolovoj tjeralici, putem svoje australskog odvjetnika tvrdi kako nije znao da je u Hrvatskoj osuđen zbog posjedovanja droge i krađa.

Njegov odvjetnik Peter Murrell rekao je za Courier Mail kako je Interpol Katalinića, koji je bio viši obavještajac u Hrvatskoj vojsci, prvotno tražio 'zbog zločina protiv čovječnosti'. On se 2006. godine sam prijavio australskoj federalnoj policiji, nakon što je saznao za Interpolovu tjeralicu, dodao je Murrell i istaknuo kako je tada obavio trosatni intervju s policijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija U 10 zemalja Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje Vanja Gjorčevska Tragičan kraj Djevojčica za kojom je tragala cijela regija pronađena mrtva: Policija otkrila detalje stravičnog ubojstva

>> Hrvat kojeg traži Interpool radio u osiguranju australske premijerke!

'Prijavio se u dobroj vjeri i jer je htio skinuti ljagu sa svojeg imena. Nije se bojao ništa reći policiji i odgovorio im je na sva pitanja', istaknuo je Murrell. Otad policija nije bila u kontaktu s njim, dodao je.

Courier Mail piše i kako je australska federalna policija 2006. godine kontaktirala Interpol Zagreb oko Katalinića, ali dvije godine kasnije iz hrvatske nije došao nikakav zahtjev za njegovim izručenjem. U međuvremenu, Katalinićeva je tjeralica promijenjena u posjedovanje droge i krađu.

Iz hrvatskog MUP-a za Courier Mail su rekli kako je Katalinić osuđen na tri i pol godine zatvorske kazne, zbog posjedovanja 24 grama marihuane te 'krađe torbica i novčanika'. Te kriminalne radnje navodno su počinjene 18. prosinca 2004. godine, odnosno samo devet prije objave Interpolove tjeralice. Odvjetnik Murrell smatra kako postoje razlozi za sumnju u te optužbe i presudu jer je Katalinić vjerojatno žrtva osvete korumpiranom hrvatskog dužnosnika.

Iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa i MUP-a zasad nije bilo komentara oko tih navoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene