Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šokantno otkriće

Hrvat kojeg traži Interpool radio u osiguranju australske premijerke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marino Katalinić, 36-godišnjak kojeg Interpol traži još od 2004. godine zbog nekoliko krađi i posjedovanja marihuane, godinama je bio zaštitar australske premijerke Anne Bligh.

Marino Katalinić kojeg Interpol traži još od 2004. godine zbog nekoliko krađi i posjedovanja marihuane, godinama je bio zaštitar australske premijerke Anne Bligh i najmoćnijih političara Queenslanda, piše Courier Mail. Njegovi poslodavci doznali su da je bjegunac tek kad ga je nadzornik 30. ožujka 'uguglao'.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Ilustracija U 10 zemalja Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje

Radio je na čuvanju državnih zgrada uključujući sudove, a imao je ovlasti pretresati i zadržavati sumnjivce te ući u sve vladine urede uključujući ministarske. Ministar Simon Finn rekao je kako su pri zapošljavanju Katalinića slijedili sve procedure, no da će sada malo postrožiti provjeru. Dodao je da je Katalinić imao 'zakonsku obavezu obavijestiti vladu o prijašnjim osudama, no on to nije učinio'.

Courier piše da vlast o Katalinićevom boravku zna još od 2006. godine no da nisu mogli djelovati bez zahtjeva hrvatske vlade. Od 7. veljače je Katalinić na neplaćenom bolovanju, a nakon ovog otkrića slijedi mu otkaz. Courier međutim piše da su ga vidjeli u četvrtak kako fotografira nepoznatog muškarca. Rekao im je da je došlo do pogreške s identitetom te da on nije muškarac s tjeralice.

'Moj život je vrlo dosadan'

Australska policija obavijestila je hrvatske kolege o Katalinićevom boravištu 18. veljače 2006. godine, no zagrebački Interpol nije od Ministarstva pravosuđa dobio zahtjev za izručenjem, rekao je navodno glasnogovornik policije Krunoslav Borovec za Courier. Katalinić je u Hrvatskoj osuđen na tri i po godine zbog posjedovanja 24 grama marihuane i krađa torbica krajem 2004. godine. Za njim je izdana crvena Interpolova tjeralica kojom se traži uhićenje.

'Nikad ništa loše nisam napravio. Živim normalno. Moj život je vrlo dosadan', rekao je Katalinić. Priznao je da je napravio web-portal na kojem naplaćuje 150 dolara prostitutkama da se na njemu oglašavaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene