Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodno mjesto Gadafija

Libijski pobunjenici ušli u Sirt, naišli na žestok otpor i povukli se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski pobunjenici ušli su na rubne dijelove Sirta, rodnog mjesta Moamera Gadafija i jednog od posljednjih uporišta režimskih snaga.

Pobunjenici su probili obranu tog grada na južnom i zapadnom dijelu, osam kilometara od samog centra grada, ali su naišli na žestok otpor pri čemu su se i povukli, izvijestilo je Nacionalno prijelazno vijeće, a prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako uđu zemlju Niger kaže da će glede Gadafija poštivati obveze prema sudu Slika nije dostupna Više od milijardu dolara Gadafi prije svrgavanja prodao 20 posto rezervi zlata

Glasnogovornik NTC-a rekao je kako su se borci povukli oko dva kilometra, kako bi zbrinuli ranjene nakon upada u rubne dijelove grada, gdje su se sukobili sa snajperima i elitnim Gadafijevim snagama.

Izvještaji o žrtvama na pobunjeničkoj strani variraju, a vojno vijeće u Misrati tvrdi kako je u tim sukobima poginulo 11 boraca te da ih 34-ero ranjeno.

U međuvremenu, Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim rekao je za sirijsku televiziju kako su tisuće dobrovoljaca spremne osloboditi Libiju od NTC-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene