Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libijski pobunjenici ušli su na rubne dijelove Sirta, rodnog mjesta Moamera Gadafija i jednog od posljednjih uporišta režimskih snaga.


Pobunjenici su probili obranu tog grada na južnom i zapadnom dijelu, osam kilometara od samog centra grada, ali su naišli na žestok otpor pri čemu su se i povukli, izvijestilo je Nacionalno prijelazno vijeće, a prenosi BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski pobunjenici ušli u Bani Valid Slika nije dostupna Gadafi prije svrgavanja prodao 20 posto rezervi zlata

Glasnogovornik NTC-a rekao je kako su se borci povukli oko dva kilometra, kako bi zbrinuli ranjene nakon upada u rubne dijelove grada, gdje su se sukobili sa snajperima i elitnim Gadafijevim snagama.

Izvještaji o žrtvama na pobunjeničkoj strani variraju, a vojno vijeće u Misrati tvrdi kako je u tim sukobima poginulo 11 boraca te da ih 34-ero ranjeno.

U međuvremenu, Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim rekao je za sirijsku televiziju kako su tisuće dobrovoljaca spremne osloboditi Libiju od NTC-a.